15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Recrutare de tineri pentru profesii militare

Dolj: Recrutare de tineri pentru profesii militare

Centrul Militar Zonal Dolj recrutează potenţiali candidaţi pentru instituţiile militare de învăţământ (colegiile militare liceale, Academia Forţelor Terestre, Academia Forţelor Aeriene, Academia Navală, Academia Tehnică Militară, învăţământ postliceal). De asemenea, recrutează candidaţi pentru "Cursul de formare ofiţeri în activitate, pe filiera indirectă" şi pentru profesia de soldat şi gradat voluntar.
Candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

Pentru colegiile militare liceale: să aibă cetăţenie română, să fie "apt medical", să aibă o dezvoltare fizică armoniosă, să aibă comportament moral în societate, să nu fie condamnat sau în curs de urmărire penală, să fie absolvent al învăţământului gimnazial, să facă dovadă promovării testelor naţionale, să nu depăşească vârsta de 16 ani.

Pentru profesia de ofiţer filiera directă şi învăţământul postliceal: să aibă cetăţenie română, să fie "apt medical", să aibă o dezvoltare fizică armoniosă, să nu facă parte din oragnizaţii sau formaţiuni politice, să nu fie condamnat sau în curs de urmărire penală, să fie absolvent al învăţământului liceal, să facă dovadă promovării examenului de bacalaureat, vârsta maximă: 22 de ani aviaţie (navigaţie), 24 de ani celelate categorii.

Pentru profesia de ofiţer – filiera indirectă: să aibă cetăţenie română, să fie "apt medical", să aibă o dezvoltare fizică armoniosă, să nu facă parte din oragnizaţii sau formaţiuni politice, să nu fie condamnat sau în curs de urmărire penală, să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior acreditată armelor/serviciilor/specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare, conform reglementărilor în vigoare; în cazul în care studentul este în ultimul an, să facă dovada promovării examenului de licenţă până la data concursului de admitere la cursul de formare; vârsta maximă: cel mult 30 de ani împliniţi în anul desfăşurării concursului de admitere la cursul de formare, candidaţii pot fi din rândul: maiştrilor militari şi subofiţerilor în activitate, ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor în rezervă din MApN.

Pentru profesia de soldat şi gradat voluntar: candidaţii care au îndeplinit anterior serviciul militar ca soldat şi gradat voluntar şi au fost trecuţi în rezervă începând cu data de 24.12.2006, ca urmare a împlinirii limitei de vârstă prevăzută de lege, înainte de modificarea acesteia. Persoanele interesate se pot adresa Biroului de Informare Recrutare din Centrul Militar Zonal Dolj, telefon 0251.41.47.41, 0251.53.44.04, int. 106, 104, 132, în oriec zi lucrătoare, între orele 8.00 – 20.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU